• +376 814 814

  • info@psicob.ad

Blog

La influència i l'estil de treball dels entrenadors en equips joves

La influència i l'estil de treball dels entrenadors en equips joves

Per PsicoB

Per a ser un bon entrenador d'equips joves s'han de combinar diversos elements claus per tenir èxit:  és bàsic el coneixement del joc, però també tenir habilitalitats per ensenyar, comptar amb bones tècniques de comunicació i coneixements sobre la conducta humana.

Influència

La relació dels entrenadors amb els esportistes joves pot influir decisivament en el seu autoconcepte i la seva autoestima. De fet, l'entrenaor pot fer molt per millorar els recursos psicològics dels seus jugadors.

Per exemple, tindrà influència ngativa un entrenador que insulti als seus jugadors ("sembles idiota!"), els menyspreï ("estàs fent el ridícul!"), els ridiculitzi davant dels seus companys ("xaval, sembla que estiguis desfilant!") i els renyi sense explicar-los per què ni oferir-los la possibilitat de rectificar en el futur ("no dónes una, només fas que fallar!"), utilitzant, a més, frases que poden vincular l'actuació esportiva al valor com a persona ("no saps fer res, ets un desastre").

No obstant això, tindrà una influència positiva l'entrenador que eviti el comportament anterior i, en el seu lloc, apliqui les següents estratègies:

- Definir amb claredat i precisió els objectius que els jugadors han d'aconseguir.

- Ajudar als jugadors per aconseguir tals objectius i confiar en ells pacientment.

- Delimitar amb claredat les conductes que conformen el rendiment esportiu i referir-se a elles de forma específica.

- Corregir als jugadors constructivament, assenyalant-los el que fan malament però deixant-los clar com ho han de fer i donant-los l'oportunitat de rectificar-ho.

Estil de treball

L'estil de treball de cada entrenador ha d'adaptar-se a les circumstàncies particulars que estiguin presents en el seu equip. No obstant, un greu problema, per desgràcia bastant estès, és que els entrenadors de jugadors joves tendeixen a imitar l'estil de funcionament dels entrenadors d'equips d'elit. Aquesta tendència pot resultar molt perjudicial per als nens i adolescents sota la seva responsabilitat.

El millor entrenadors de jugadors joves no és el que imita automàticament als entrenadors de major prestigi, sinó aquel que és capaç de treballar tenint en compte les característiques específiques del seu equip, entre les que es troben l'edat dels jugadors i els objectius generals que es volen aconseguir.

L'entrenador dels jugadors joves no ha d'oblidar que ser entrenador de nens i adolescents implica una gran responsabilitat.

Els jugadors són persones, amb les seves i·lusions, interessos, aspiracions, patiments, alegires,...i es posen (o els posen) en mans de l'entrenador perquè aquest els dirigeixi correctament.

L'entrenador, vulgui i no, té una responsabilitat que va més enllà d'un resultat esportiu, doncs a través del seu comportament pot beneficiar o perjudicar les vides dels jugadors joves que depenen de les seves decisions i accions. Aquesta responsabilitat exigeix que l'entrenador de jugadors joves cuidi, especialment, aspectes de la seva conducta com els següents:

- No actuar capritxosament; meditar acuradament les decisions que afecten als seus jugadors.

- Tractar als seus jugadors amb dignitat i respecte.

- Exigir als seus esfor´i rendiment, però donant-los l'oportunitat real de respondre satisfactòriament a aquest nivell d'exigència.

- Proporcionar als jugadors informació sobre el que fan (feedback).

- Tenir paciència amb els jugadors.

- Diferenciar les conductes dels jugadors dels resultats de dites conductes.

- Felicitar als jugadors pel seu esforç i els seus progressos, amb independència dels resultats dels partits.

- Tenir en compte els punts forts de cada jugador, reforçar-los i aprofitar-los per fer un joc estratègic.

PsicoB
info@psicob.ad