Esperi si us plau...

  • +376 814 814

  • info@psicob.ad

Quines tècniques utilitzem?

A PSICOB utilitzem un enfocament integratiu que ens permet abordar les diferents problemàtiques de la persona des de diferents tècniques, sempre adaptant-nos a les necessitats i demandes de la persona.

Tallers i xerrades

La hipnosis:

La hipnosis provoca un estat d’alerta de la consciència, molt semblant al que s’experimenta durant la relaxació o el somni. Amb aquesta tècnica es pot enfocar l’atenció en un record, un sentiment o pensament amb l’objectiu de modificar amb major facilitat determinades creences, sensacions i/o comportaments. S’utilitza per tractar una gran diversitat de problemes, des de la depressió, l’ansietat, els trastorns de pànic i fòbia i trastorns de la conducta alimentaria. També és molt eficaç en el canvi d’hàbits, per la qual cosa s’utilitza per aprimar, deixar de fumar...

 

EMDR:

La tècnica Eye Movement Desensitation Reprocesing s’utilitza per ajudar a la persona a sobre-portar experiències difícils i assumir un estil d’afrontament més adaptatiu. Es tracta d’una eina molt eficaç que ofereix resultats ràpids i que no solament s’utilitza per tractar l’estrès post-traumàtic sinó altres problemes com les fòbies, l’ansietat, les addiccions i fins i tot el dolor crònic. Per aplicar aquesta tècnica es recorre a l’Estimulació Bilateral, que no és més que la sincronització dels hemisferis cerebrals. Quan tots dos hemisferis se sincronitzen es produeix un processament diferent de la informació i disminueix la càrrega emocional del fet en qüestió. Això s’aconsegueix a través del moviment dels ulls, l’alternança de sons o el “tapping”.

 

PNL:

La Programació Neurolingüística és una tècnica eficaç perquè la persona aprengui a reconèixer els filtres mentals a través dels quals es relaciona amb el món. Amb aquesta eina es pot arribar a canviar les seves creences limitants per tal de mantenir sota control les emocionals i assumir comportaments per augmentar la motivació, l’autoconfiança, millorar les relacions amb els altres, aconseguir un major control emocional i aconseguir objectius.

Teràpia Breu Centrada en les Solucions:

També coneguda com Teràpia Breu, és un apropament a la psicoteràpia basada en la creació de la solució en lloc d’intentar a aprofundir en les problemes. Tot i que reconeix els problemes actuals i les causes que el van generar, en la seva major part explora els recursos actuals d’un individu i les seves esperances futures, el que els ajuda a mirar cap endavant i utilitzar les seves pròpies fortaleses per assolir els seus objectius.

 

Coaching:

Es tracta d’una eina dirigida a promoure un canvi interior perquè la persona sigui capaç de comprendre en quin punt del camí es troba i cap a on vol dirigir-se. A través del coaching la persona assumeix les regnes de la seva vida aprenent a establir objectius, redescobrint les coses que realment li motiven i establint un pla d’acció viable. El coaching és particularment beneficiós per a aquelles persones que volen millorar la seva qualitat de vida, les seves relacions interpersonals o volen donar un gir a nivell vital o professional. No obstant això, també s’utilitza per aprendre a gestionar els conflictes, enfrontar les transformacions en el cicle vital o resoldre crisis existencials.

 

Relaxació:

Existeixen diferents tècniques de relaxació però totes elles persegueixen un mateix objectiu: promoure un estat de tranquil·litat i calma interior en la persona. Aquest estat s’aconsegueix a partir d’una sèrie d’indicacions i suggeriments que va oferint el psicòleg. S’utilitza per tractar diversos trastorns, però és particularment útil en els problemes d’ansietat, estrès… Els seus beneficis no solament es limiten al pla psicològic sinó que també incideix a nivell físic disminuint la pressió sanguínia i permetent un millor control de la respiració.

Tallers i xerrades
Tallers i xerrades

Mindfulness:

El mindfulness és un estat mental que fa referencia a la consciencia plena, a estar plenament presents en l’aquí i l’ara. Es tracta d’observar cada fet com si l’estiguéssim vivint per primera vegada. Sens dubte, es tracta d’un canvi, sobretot si tenim en compte que passem gran part del nostre dia a dia capficats en les nostres preocupacions i compromisos, un estil de vida que genera molt estrès i que no ens permet gaudir amb plenitud dels moments agradables.

 

Teràpia cognitiu conductual:

La teràpia cognitiva conductual és un dels enfocaments terapèutics més utilitzats en les consultes de psicologia. El secret del seu èxit radica que es tracta d’una teràpia enfocada en l’acció, per la qual cosa els primers resultats no solen trigar massa en apreciar-se. De fet, en unificar tècniques provinents de l’escola conductista i cognitiva, el psicòleg disposa d’un ampli repertori d’eines amb les quals pot fer-li front a una gran quantitat de trastorns.

 

Visualització guiada:

A través d’aquesta tècnica es recrea una situació, que pot ser passada, futura o imaginària, però que normalment posseeix certa càrrega emocional. D’aquesta manera la persona pot percebre detalls que normalment no hagués notat. Per mitjà de la visualització també podem projectar mentalment els canvis que volem realitzar en la nostra vida, ja que per aconseguir dur a terme alguna cosa, primer hem hagut d’imaginar-ho. S’utilitza per tractar una amplia gamma de trastorns des de l’ansietat, la por a parlar amb públic o les fòbies fins a la baixa autoestima i la inseguretat. No obstant això, també es molt útil en programes de Creixement Personal, per motivar a la persona a l’assoliment dels seus objectius o realitzar un canvi d’hàbits com baixar de pes o deixar de fumar.