• +376 814 814

  • info@psicob.ad

Blog

4 claus per superar nous reptes professionals

4 claus per superar nous reptes professionals

Per PsicoB

Una de les preguntes que ens fem és com superar la por quan vols començar alguna cosa diferent. És quan ens trobem davant d’alguna cosa totalment diferent que ens fa molta il·lusió, però la por ens paralitza.  

EL que és important, és identificar bé a què li tens por exactament. Probablement sigui una barreja de coses: a fracassar, a no estar a l'alçada, a penedir-te, a les crítiques dels altres. Però si et centres en la por no sortiràs d'aquí mai. L'important no és superar la por sinó seguir endavant malgrat la por, perquè la por sempre estarà allà. Anirà canviant de nom segons vagis avançant però estarà sempre al teu costat, per això és fonamental no deixar que et paralitzi, empassar-te els nervis i seguir endavant.

A això a vegades li segueix la por a fracassar, totalment normal quan comences alguna cosa nova. Clar que, que sigui normal no vol dir que no ho passis malament! Llavors, què pots fer per superar aquesta fase:

 

1- Tingues ben clares les raons per les quals fas el canvi. Per què vols fer el canvi? Per fer el que de debò t'apassiona, per tenir l'estil de vida que sempre has volgut, per demostrar-te a tu mateixa alguna cosa? La teva raó ha de superar les teves pors i ha de ser el motor que t’impulsi quan no tinguis forces. No subestimis el poder d'un bon perquè, així la por  a penedir-te no t'afectarà tant perquè sabràs que és el que de debò vols

 

2-  Prova-ho primer abans de llançar-te. Una de les raons de la por i la incertesa sol ser la falta d'informació. Així que una de les teves tasques és tenir tota la informació possible sobre el que vols fer, perquè una cosa és el que creguis i una altra, de vegades molt diferent, la realitat. Parla amb gent que es dediqui a això (i li vagi bé), fes voluntariat, proba-ho! Tenir la màxima informació disminueix molt l'angoixa. No has de llançar-te a la piscina tot d'una, pots ficar un dit en l'aigua primer per fer-te una idea

 

3-  No li donis masses voltes. Està bé considerar-ho seriosament, però arriba un moment en què has d'arriscar-te o seguir en aquesta ma de pors i creences limitants que s’auto-alimenten. Si tens clares les teves raons, tens suficient informació i estàs desitjant fer-ho, decideix-te!

 

4- Compromete’t i tingues sempre present que ets una persona amb recursos i que si les coses no surten com vols t'adaptaràs bé, te les apanyaràs. El més important enfront els canvis és comprometre't al 100% perquè els inicis seran durs, però el que la segueix l'aconsegueix. L'important és perseverar i ser conscient que si les coses no funcionen com havies pensat, sempre hi haurà més oportunitats. Això és el millor de començar alguna cosa nou, que comences a conèixer a gent nova i se t'obren possibilitats que mai havies considerat.

 

  

Quan et llances a fer el que de debò vols, la satisfacció d'haver-ho intentat supera amb escreix a la por a perdre alguna cosa. És clar que quan tries un camí deixes un altre enrere, però si el que tries és el que de debò vols, encara que miris a l'altre amb afecte i una mica de nostàlgia no et penediràs, perquè sabràs que estàs on vols estar.

 

PsicoB
info@psicob.ad