• +376 814 814

  • info@psicob.ad

Blog

Com canviar les emocions que no vull patir i no ser una persona tòxica

Com canviar les emocions que no vull patir i no ser una persona tòxica

Per PsicoB

Els teus pensaments determinen el teu comportament. Aquest condicionament o programació s'ha anat gestant des de la infantesa pel que has vist, escoltat i sentit. Algunes actituds i conductes les has acceptat i unes altres les has rebutjat de forma conscient i inconscient. Als pensaments els agreguem un matís molt important que fa que siguin difícils de vèncer, i aquestes són les creences. Cada persona té el seu llibre de creences, basades en el que va dir mamà, papà, la mestra, la tv, vídeos, etc. I les convertim en lleis, que ens arriben a governar. Quan aquestes creences van lligades amb emocions tòxiques, són difícils de vèncer.

A continuació, presentem tècniques perquè comencis a eliminar les emocions negatives que no et serveixen i que t'han causat problemes al llarg de la teva vida. En realitat, és fàcil fer-ho.

Pas 1: “Adonar-te i treure les escombraries”

Si ja et vas adonar que tens emocions negatives que no vols, és hora de treure-les a les escombraries. I això ho vas a fer a poc a poc a través del canvi de creences i pensaments positius de calma i reflexió. Sense aquest pas no hi ha creixement. Si no t'has adonat què vols canviar en les teves emocions, t'aconsello que facis una pausa en el teu dia i reflexiona a través de respiracions profundes per aclarir la teva ment i descobrir quins són les que necessites rebutjar.

Pas 2: “Dirigeix la teva ment amb la respiració”

Aprèn a dirigir la teva ment amb pensaments positius. Cada vegada que et trobis pensant en negatiu, en la crítica, el judici d'uns altres, cada vegada que et sorgeixi el reclam o la resistència cap als altres, STOP!, pren una respiració profunda i busca, el costat positiu a la situació. D'aquesta manera li ensenyes a la teva ment nous patrons mentals. Comences a crear noves programacions que amb el temps es faran automàtiques.

Una altra manera de dirigir la teva ment és reconèixer el que feies i has fet amb les teves emocions. El mal que has causat a la teva persona i als altres. Una vegada que hagis fet això, inicia un camí rebutjant aquestes emocions cada vegada que sorgeixin. Pren una respiració profunda. Imagina que estàs en alguna situació complicada que pot sortir-se de balanç amb alguna d'aquestes emocions. Allí mateix, la reconeixes (l'emoció tòxica) i la rebutges i optes per usar unes altres. Immediatament acudeixes a la paciència, la flexibilitat, l'amabilitat, o la que necessitis per començar amb el canvi. És fàcil, si et detens i les reconeixes. De vegades les tenim tan interioritzades que considerem que estem ben i surten botant sense adonar-nos.

Pas 3: “L'aquí i l'ara”

Inicia amb aquests exercicis per crear un nivell de consciència major i et podrà ajudar a progressar més, si et situes en l'aquí i l'ara. Mentre esmorzes pensa en el teu esmorzar i els beneficis que et brinda. Mentre treballes, utilitza la concentració per fer-ho bé, fins i tot sota estrès ets eficient i fas més del que et demanen. Mentre parles amb algú, pensa bé en les teves paraules perquè sorgeixin bones emocions que et facin sentir bé després. Eleva el teu nivell de consciència respirant i situant-te en l'aquí i l'ara. Del passat aprens i el futur ho estàs construint amb els teus pensaments-conductes actuals. Sigues conscient del teu aquí i ara.

Pas 4: “Observa't”

Reflecteix la teva imatge a la teva ment i allunya't una mica, perquè la puguis veure bé. Observa com estàs actuant ara amb aquests canvis. Revisa les diferents situacions quan si vas poder dirigir la teva ment pensaments conducta. Com et vas sentir? Va ser positiu el desenllaç? Pren una respiració.

Ara observa alguna vegada, en la qual no va haver-hi control d'emocions. Observa't i adona't com et vas projectar enfront dels altres. Què li pots recomanar a la teva mateixa persona en aquest cas específic? Quin recurs t'ajuda per estar més en control? Tranquil·litat? Escoltar? Paciència? Una vegada que ho tinguis, activa-ho, fes-ho present perquè ho tinguis a la mà per a la següent ocasió. Mana l'ordre a la teva ment d'activar aquest recurs i que et recordi la propera vegada, que enfrontis alguna cosa similar. Sona fàcil, ho és en realitat. Respira.

Quan estàs en control dels teus pensaments, les teves emocions estaran calmades, et sentiràs a gust amb tu mateix i confiat que no importa què crisi es pugui suscitar, tu tindràs el nivell de consciència per activar el recurs que necessitis en aquest moment. Cada dia bandeges més lluny alguna emoció tòxica si apliques aquests passos. Treu les escombraries, dirigeix la teva ment, viu el present de la millor manera i observa't sempre per seguir millorant. És fàcil, realment fàcil.

PsicoB
info@psicob.ad