• +376 814 814

  • info@psicob.ad

Blog

Com sé si estic en la relació que vull?

Com sé si estic en la relació que vull?

Per PsicoB

Tots ho hem viscut: coneixes una persona amb qui et sents a gust, el contacte amb aquesta persona comença a ser més freqüent, quan reps un missatge seu se’t dibuixa un somriure a la cara, només veus les seves qualitats, quan la veus sents pessigolles a la panxa... sembla que tot flueix. I un bon dia et demanes: a on va tot això? Què som? Vull que sigui la meva parella?

I, un cop arribats a aquest punt, ens apareixen les pors: i si no funciona? I si no és tant bo/bona com sembla? I si ens fem mal? I si no sent el mateix que jo?

És difícil poder respondre a aquestes preguntes amb certesa però si que podem tenir en compte algunes claus que ens ajudaran a saber si estem ben encaminats.

L’ingredient essencial: la comunicació

La comunicació és una habilitat indispensable en les parelles, així que com abans comencem a practicar-la, més probabilitats tindrem de que la relació funcioni. En aquest cas en concret, expressar la situació en què ens trobem i obrir-nos a conèixer la visió de l’altre ens pot ajudar a evitar malentesos inoportuns, a més de començar a construir les bases per una relació sana, en el cas que aquesta sigui la intenció dels dos. 

La compatibilitat

Així mateix, serà important que revisem quins punts en comú i quines diferències tenim amb aquesta persona. Pot ser que ara mateix ens agradin moltes coses seves, però per poder construir una relació funcional és important que existeixi una certa compatibilitat entre els dos; per exemple en termes de valors, d’estil de vida i d’aspiracions futures. Això no vol dir que necessitem una persona que sigui idèntica a nosaltres, sinó que puguem compartir coses en comú sense que les diferències ens limitin. Posem el cas d’una parella en què hi ha un que li encanta viatjar i l’altre que té fòbia als avions; tard o d’hora aquestes discrepàncies poden portar a problemes en la relació.

Si el que volem es invertir en una possible relació, haurem de saber que existeixen uns pilars sòlids sobre els que començar a construir-la. 

Analitzar les nostres motivacions

Finalment, serà important analitzar què ens porta a iniciar aquesta relació. Per a que una relació funcioni i sigui constructiva és important que sigui una elecció i no una forma de cobrir una necessitat no resolta. Així doncs, ens haurem de qüestionar què ens està aportant aquesta relació, què volem que ens aporti i per a què volem iniciar-la.

PsicoB
info@psicob.ad